Aanvragen

Aantal artikelen: 0

Mijn aanvragen


Nieuws

zaterdag, 15 maart 2014
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: Jan van Leeuwen
Deze website is/wordt opnieuw opgebouwd. De oude website is hier nog bereikbaar.


Print deze pagina

Onder de aandacht


Uit diverse boeken en folders nu speciaal aandacht voor dit boek.

Een kinderboek geschreven door Anita van der Rijt. Een boek over een meisje waarvan haar moeder borstkanker heeft. Het is niet mijn bedoeling om hier geld mee te verdienen.
Nee, ik wil dit graag met iedereen delen. Maar dat lees je wel hieronder..

Het was mei 2011 toen bij mij de diagnose borstkanker werd gesteld.
Meteen stond mijn leven op zijn kop. 49 jaar en moeder van twee kinderen: Teun (12 jaar) en Kaatje (9 jaar). Niemand wist wat ons te wachten stond. Mijn man en ik hebben onze kinderen in deze moeilijke periode zo open en eerlijk mogelijk begeleid. Als groepsleerkracht werk ik bijna 25 jaar op een basisschool. Niet alleen thuis maar ook op school kwamen de vragen van kinderen en volwassenen. Deze dagelijkse dingen inspireerden mij om dit boek te maken. Maar vooral laat het boek op een ontspannen manier zien dat het kinderleven gewoon doorgaat, met alle daarbij behorende leuke maar ook pijnlijke dingen.

Roze koeken voor een aapje:
Een boekje voor kinderen vanaf 8 jaar die te maken krijgen met een familielid waarbij kanker is geconstateerd. Onzekerheid, verdriet, een berg aan vreemde “dokterwoorden” die je niet begrijpt en je niks zeggen, maar ook alle aandacht die anderen ineens voor jou en je familie hebben.
Heel veel vragen, tranen maar ook knuffels en cadeautjes. Een hoop (vreemd) bezoek in huis. En iedere week heel veel bezoeken aan het ziekenhuis. Met “Roze koeken voor een aapje” hoop ik wat houvast te kunnen geven aan zowel kinderen als volwassenen die in deze situatie zijn beland. Een omschrijving van wat er zoal kàn gebeuren tijdens deze ingrijpende periode. In dit boekje staat het kind centraal. De thuissituatie van een kind verandert zo ingrijpend, dat het op school ook ander gedrag kan vertonen. Voor een leerkracht is het soms moeilijk te bevatten wat er door het hoofdje “spookt”. Door het te schrijven vanuit de ogen van een kind, is het boekje niet alleen informatief, maar ook als verhaal (voor) te lezen. Kinderen kunnen zich zo enigszins ‘ontspannen‘ inleven in wat er met Sofie, haar mama en papa is gebeurd.

Auteur: Anita van der Rijt
Verschijningsdatum: oktober 2012
Uitgeverij: educatieve uitgeversgroep bv
ISBN: 978-94-002-1040-0
Richtprijs: 7,50 euro
Website: bestel@uitgeversgroep.nl boeken en folders over borstkanker

 


Vorige pagina: In de media
Volgende pagina: TV Gelderland